Brexit or Breakit that’s the question

Det britiske ja til at forlade EU har for alvor sat nogle uspiselige retter på bordet. Ikke kun for de britiske parlamentarikere, men også for de EU-skeptiske parlamentarikere og græsrods- og højreekstremistiske bevægelser i resten af EU. Den store knast i EU samarbejdet er blevet den fri bevægelighed for EU-borgere – de arbejdssøgende bliver taget som gidsler i kampen mod flygtninge og indvandrere fra lande uden for EU. Folkebevægelsen vil gerne gå planken ud af EU sammen med Storbritannien – men det er en antikveret holdning – at vi skulle have noget tilfælles med UK. I de 44 år der er gået siden vi tiltrådte EF-pagten, har verden, Danmark og ikke mindst Europa forandret sig, ikke kun handelsmæssigt men også geopolitisk. Mere end halvdelen af vores eksport går til det indre marked. Tyskland og Frankrig er vores største enkelt markeder, UK er kun på 5. pladsen. Det er svært at se hvordan småstater skal kunne klare sig i konkurrencen mellem de økonomiske giganter Kina, USA, EU for ikke at snakke om alle de handelsaftaler vi er med i nu som medlemstat i EU. Det er svært at forestille sig hvilken begrundelse resten af verden skulle have for at indgå aftaler med lille ubetydelige Danmark – der som Palle alene i Verden, må indse at *Mor* nok havde ret i at verden var alt for stor.

Folkebevægelsen mod EF/U er en flok naivister, som ikke har en eneste tanke der kan realiseres hverken idag eller om 10 år. De lever i den vildfarelse at verden ikke har forandret sig siden 1972. Man kan ikke skrabe 40 års EF/U medlemsskab af sig uden at det giver nogle gevaldige ridser i lakken og måske endda et chassis der skal skiftes ud – og motorrummet skal udvides osv. Vi er så tæt knyttet til hundredetusindvis af forordninger og regler, der gør vores og vores virksomheders relationer lettere. Vi har hundredevis af handelsaftaler. Vi har et indre marked som aftager mere end halvdelen af vores eksport osv. Hverken Folkebevægelsen eller Enhedslisten har nogle realistiske bud på hvordan vi skal kunne klare os alene i verden. Måske de skulle genlæse Palle alene i verden!

Der er ikke noget drømmescenarie for hverken Danmark eller Storbritannien ved et exit. Jeg ved ikke hvilken fantasiverden Enhedlisten og Folkebevægelsen lever i – men det må være en hvor der er masser af sjove stoffer. Denne artikel passer også på den naive og den uvidende samt den bevidst manipulerende danske ‘DK-exit’ fløj. Vi kan ikke på undvære EU – mest fordi EU nu er vores vigtigste marked, som desuden regulerer alle vores handelsaftaler uden for EU. Det er gal mands værk at påstå, at vi på nogen seriøs måde skulle kunne overleve med den samme levestandard uden for EU. “Michael Dougan, professor of European Law at Liverpool University, said that having spent his entire career studying European constitutional law, single market law and free movement legislation, watching the Leave campaign had been: “Probably the equivalent of an evolutionary biologist listening to a bunch of creationists tell the public creation theory is right and evolution is completely wrong.” #brexit #breakit #eunaivisme #landsbytosser #folkebevaegelsenmodeu #hansmicaelblog

brexit

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/eu-referendum-european-law-professor-says-brexit-campaigners-dishonesty-on-an-industrial-scale-like-a7095486.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s